Жестокото двойно убийство на 18-годишна ученичка и 26-годишен младеж потресе жителите на Лозен, които се събраха тази вечер с цветя на бдение в памет на убитите и на мирен протест, за да поискат справедливост и за трите жертви - момичето, убито преди година от същия извършител, както и двамата застреляни младежи сега. Хората от селото, сред които много младежи и деца, настояваха агресията да бъде прекратена.

По информация на разследващите задържаният за двойното убийство е имал интимни отношения с убитото момиче, а на другата жертва, 26-годишния Иво, е дължал 10 000 лева, информира бТВ.

В нощта на престъплението 34-годишният Чавдар Бояджиев, който бе задържан край Айтос при опит за бягство, се е скарал с девойката и се стигнало до фаталния изстрел. На среща с убитото по-късно момче той признал, че е застрелял момичето. Поискал му още пари, за да избяга и да се скрие. Стигнало се до спор и следва второто убийство.

"Били са заедно, какъв е мотивът, каква е причината - нямам никаква представа. Предишния ден бяхме аз, Иво, Чавдар и тримата цял ден заедно без никакви проблеми, без конфликти", заяви Димитър Неделчев, който познава и тримата. Мъжът разказва още, че убитият не е бил проблемна личност и не е бил в близки отношения с убитото момиче. Имал си друга приятелка.

Задържаният за убийството е работел като охранител. Той е съсед и на кмета на Лозен, който призна пред БНТ, че е шокиран от случилото се. 

"Силно бях изненадан и много притеснен. Съжалявам, съболезнования на роднините. Нямам сигнали лично срещу него, нито срещу другите двама", заяви Георги Младенов.

34-годишният мъж има висящо дело за убийство по непредпазливост на предишната си приятелка. Тя е била удушена с колан по време на интимен акт, съобщи по-рано Нова телевизия. Чавдар е бил пуснат с мярка "подписка" от Софийския районен съд. Разследването все още продължава. Информацията потвърдиха и хора от селото.

"Имаше някаква проява преди 2 години. Докъде е стигнало следствието, не мога да кажа", каза още кметът на Лозен.

Според източници от разследването задържаният мъж е познат на полицията заради криминални прояви. Разследващите го определят като патологичен лъжец, който сам признава, че се занимава с незаконна дейност и всякакви схеми за изкарване на лесни пари, в това число наркотици, сводничество и измами, съобщава Нова телевизия.

Чавдар Бояджиев беше задържан в събота сутринта в района между Бургас и Айтос. Той е направил самопризнания, като е посочил и местата, на които е заровил телата. По случая е образувано досъдебно производство. 34-годишният мъж е транспортиран до София, където се очаква да му бъде повдигнато обвинение за предумишлено убийство. За това престъпление законът предвижда затвор от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна.

Оръжието, с което е извършено престъплението, е законно притежаван боен пистолет. Той е бил на бащата на приятелката на Чавдар, който е бивш полицай и работи в охранителна фирма. Заподозреният е откраднал оръжието, което е било съхранявано в нощно шкафче.

Скрийншот: БНТ