Баща на 19-годишно момче твърди, че синът му е бил зверски пребит от четирима полицаи пред дискотека в Плевен, които по това време не били на работа. В социалната мрежа мъжът споделя и снимки на пострадалия Емил, който е в болница.

"На 11.02.2023 г. в 4.00 ч. сутринта пред дискотека "Анаконда" синът ми Емил бе бребит и смлян от бой от четирима полицаи / цивилни , извън работно време / с които не е имал пререкания , спор и каквото и да било. Не ги познава дори. Излизайки от дискотеката те го удрят и още с първия удар изпада в безсъзнание. И от там се започва бой , бой , бой... Както се бие куче . НЕ ! НЕ като куче , защото то има правото да вие и скимти от болка , а като парцалена кукла , която е безжизнена и си правят каквото искат с нея". Така започва постът във Facebook на Костадин Недялков, който Dir.bg цитира без редакторска намеса.

По думите на бащата по време на боя 19-годишният Емил бил в безсъзнание, а ударите спрели чак когато той си глътнал езика.

"Започва да хърка и да се тресе пред смъртно с обелени очи и само намесата на телохранителите да му извадят езика го спасява. Не знаем дали е посинявал от задух , защото лицето е било на пихтия и цялото в кръв . Вървяла е кръв на струйки. Други момчета негови приятелчета, които излизат от заведението го познават единствено по маратонките. Бил е труп на плочките обезобразен", заявява мъжът и продължава:

"Тези убийци няма как да ги наричам полицаи. Това са държавни служители които получават заплатите си от нашите данъци . Годишно плащам данъци между 200 000 и 500 000 лв . Плащам за да диша детето ми през устата , да яде с чаена лъжичка и да пие вода със сламка. Болките при него са от главата до петите , при нас родителите са в сърцето. Плача , но без сълзи за да съм силен пред него . Плача с душата си , но вътре в мен".

Бащата обяснява още, че първо е искал да се увери, че мъжете, нанесли побой върху 19-годишния му син, са полицаи. Затова е написал и поста един ден след случката. Костадин Недялков призовава и всеки, който е бил очевидец на боя, да се свърже с него във Facebook.

Малко по-късно БНР съобщи, че полицията в Плевен започва проверка по случая с побоя над 19-годишното момче.