Двама мъже бяха задържани след като нахлуха в столично училище заради скандал между ученици, съобщиха от СДВР. Единият от арестуваните носел малка брадва. 

Полицейските екипи са изпратени в спортното училище СУ "Генерал Владимир Стойчев", след като около 10 часа сутринта е подаден сигнал за скандал между двама ученици - момче и момиче.

В резултат на разпрата между седмокласничката и осмокласника, момичето е с леки наранявания в областта на лицето, предаде БНТ.

Малко по-късно в училището пристигнали бащата и дядото на ученичката, като по-възрастният мъж нахлул с брадвата в кабинета на заместник-директорката.

Двамата се държали агресивно, но заместник-директорката успяла да отнеме брадвата, която носел дядото. Двамата мъже са задържани.

Подробностите предстои да бъдат изяснени в рамките на досъдебното производство. Засега е известно, че момчето имало и други провинения преди днешния скандал и е в процес на преместване в друго учебно заведение. 

Междувременно на място в училището пристигнаха заместник-министрите на младежта и спорта - проф. Даниела Дашева и Иво Кацаров, председателят и главният секретар на Държавната агенция за закрила на детето - Теодора Иванова и Камелия Николова.

От Министерството на младежта и спорта увериха, че по казуса са ангажирани всички отговорни институции, чиито екипи вече предприемат необходимите мерки. С учениците и с учителите ще работят психолози.