Кметът на Струмяни е бил нападнат с брадва от жител на село Раздол, който му отправил директна закана за убийство. Мъжът, който е рецидивист, е задържан, а местните хора настояват той да бъде изселен, информира БНР.

Кметът Емил Илиев е бил на обход в землищата на няколко гранични села, заедно с колегите си, кметски наместници. Сблъсъкът с нападателя станал след направена поредна забележка, че няма право да прегражда общински пътища.

Мъжът, който има десетки криминални прояви и висящи производства, вдигнал брадва към общинския кмет и го заплашил с убийство. Само заради намесата на колегите му - селски кметове, не се е стигнало до фатални последствия.

"Само фактът, че може да посегне на три длъжностни лица, които изпълняват служебните си задължения, представете си какво ще бъде за обикновените жители и граждани на община Струмяни. Следващият момент ще е убийство", коментира Емил Илиев.

Повече от пет години криминално проявеният мъж, който преди това е бил изгонен от село в община Сандански, тормози местното население - предимно възрастни хора, информари националното радио. Те настояват рецидивистът да напусне района.

Кметът Емил Илиев е сезирал всички институции за проблема.

"В момента съм сезирал абсолютно всички институции вследствие на самоправните действия на това лице и терора, който налага над местните хора, заплахи, има бити възрастни, знаете, че населението в района е предимно възрастни хора над 80 години", каза той.