Полицай от Главна Дирекция "Борба с организираната престъпност" (ГДБОП) е задържан на работното си място в рамките на операция на Дирекция "Вътрешна сигурност" на МВР и прокуратурата. Той е заподозрян в шпионаж в полза на Русия, съобщи БНТ.

Още снимки ВИЖТЕ ТУК >>> 

Новината потвърди и главният секретар на МВР главен комисар Живко Коцев. Пред журналисти в Пловдив, където присъства на представянето на отчета за дейността на Областната дирекция на полицията за миналата година, той заяви: 

"Касае се за служител на МВР, касае се за шпионски действия, като приключат всички действия, ще дадем брифинг".

Неофициално е известно, че сигналът по случая е дошъл у нас от чужди служби. За арестувания има данни, че е изнасял класифицирана информация към руска агентура. Той предоставял информацията на бивш дипломат в посолството на Русия в София, който преди време е обявен у нас за персона нон грата. 

Действията на служителя са наблюдавани в продължение на няколко месеца, но по-малко от година, добави главният секретар на МВР. 

В момента претърсванията и обиските в дирекцията продължават. В следобедните часове предстоят претърсвания и на различни адреси, съобщи БНР. По случая работи и Държавна агенция за национална сигурност. 

Снимка: Булфото

Действията на органите на реда се провеждат под ръководството на Софийската градска прокуратура. 

Предстои да бъде повдигнато обвинение на задържания служител на реда, съобщиха от прокуратурата за БТА. 

Снимка: Булфото