Задържан е горски инспектор от Габрово, взимал подкупи от фирми, занимаващи се с дърводобив, съобщиха от ОДМВР - Габрово. Той е арестуван на 17 октомври при провеждане на специализирана полицейска операция за противодействие на икономическата престъпност.

В резултат на оперативно-издирвателни мероприятия, осъществени от служители на сектор "Противодействие на икономическата престъпност" при Областна дирекция на МВР - Габрово са събрани достатъчно данни, от които е направено обосновано предположение за извършено тежко икономическо престъпление.

При претърсване, извършено в жилището на 43-годишния жител на Габрово и горски инспектор в "Регионална дирекция по горите" - Велико Търново, разследващите са намерили и иззели веществени доказателства и пари, уличаващи го в приемане на парични средства, които не му се следват, за да не извършва действия по служба.

До момента е установено, че длъжностното лице е искало и приемало пари от представители на различни търговски дружества, занимаващи се с дърводобив на територията на общините Дряново и Трявна в периода от началото на 2016 до 17 октомври 2019 година, за което спрямо него е наложена полицейска мярка "задържане за срок до 24 часа".

След повдигнато обвинение, с постановление на Окръжна прокуратура - Габрово, на горският инспектор е наложена мярка "задържане до 72 часа" по реда на НПК. След изясняване на цялостната престъпна дейност и приключване на разследването по досъдебното производство, материалите ще бъдат предадени на ГОП.