Директорът на Регионалната здравна инспекция във Видин д-р Венцислав Владински е арестуван, след като предизвикал катастрофа, а след това се оказало, че е седнал зад волана пиян, съобщиха БНР и местният сайт "Булнюз". 

Инцидентът е станал вчера около 17 часа на ул. "Гео Милев" в крайдунавския град- Д-р Владински е управлявал служебен автомобил "Рено". Той е ударил "Ауди", като при катастрофата няма пострадали, а са нанесени само материални щети. 

След сблъсъка обаче директорът на РЗИ-Видин е свалил собственоръчно регистрационните табели на реното и се е опитал да избяга. Пристигналите на място полицаи обаче са го задържали.

Направеният тест с дрегер е показал 1,23 промила алкохол в издишания въздух. Д-р Владински е задържан, а според последните промени в Наказателния кодекс той трябва да плати глоба в размер на стойността на служебната кола.

27 водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол, са засечени от пътните полицаи за денонощие, съобщиха от МВР. 13 от тях са шофирали с над промил. Под въздействие на наркотични вещества са засечени да шофират 9 водачи, трима са отказали тестване. Проверени са над 10 000 превозни средства.