Седми заподозрян за изнасилването на 13-годишно момиче в немския град Фелберт е арестуван в България, съобщава "Билд". Задържаният е на 14 години.

Според органите на реда поне 8 младежи са участвали в престъплението, извършено в гора в покрайнините на града. Продължава издирването на осмото момче, което се предполага, че е на 15 години.

Междувременно прокуратурата във Вупертал е повдигнала обвинения на задържаните в Германия младежи.

Заключителното съдебно заседание ще се води при закрити врата заради възрастта на жертвата и на заподозрените. Все още не е насрочена дата за делото.

Припомняме, че по-рано германските власти разпространиха информация, че двама от осемте български тийнейджъри, заподозрени в групово изнасилване на 13-годишно момиче в Германия, са избягали в България с родителите си. Те бяха пуснати да се издирват с помощта на Интерпол.

Изнасилването е извършено на 21 април, но от прокуратурата обясниха, че информацията не е била оповестена публично заради жертвата и психическото й състояние.

На въпросната дата 13-годишното момиче е било с приятелка на открит обществен басейн в парк във Фелберт. Там била и групата българи. Те започнали да закачат двете приятелки. Малко по-късно, когато ученичката си тръгнала към вкъщи, била пресрещната в гората от момчетата. Двама от тях я изнасилили, а останалите снимали случващото се с телефоните си. Момичето било изнасилвано многократно.

Случайно минаваща жена се притекла на помощ на ученичката и подала сигнал в полицията.