Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 25-годишен мъж за хулигански действия и повреждане на тролейбус.

На 23.10.2023г. около 10,00 часа в гр. София, обвиняемият В.С. бил в тролейбус, движещ се по линия №1 от спирка НДК към спирка булевард "Прага", когато извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред - крещял на водача на тролейбуса да кара по-бързо, удрял с ръце и крака по стъклото на кабинката на шофьора и нанесъл удари с ръце по главата на шофьора. Деянието по своето съдържание се отличава с изключителна дързост, тъй като е създало предпоставки за нарушаване на сигурността на пътниците. Обвиняемият В.С. противозаконно е повредил тролейбуса, който е собственост на Столичен градски транспорт, като с глава е счупил стъклото на кабинката на шофьора.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпления по чл. 325, ал.2, вр. ал.1 от НК и по чл.216, ал.1 от НК, за който се предвижда наказание "лишаване от свобода".

В.С. е извършил деянието, докато е бил в изпитателен срок на предходно осъждане. Предвид възможността да извърши друго престъпление, той е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващ прокурор.

Предстои да бъде внесено искане в съда за разглеждане на дело за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо обвиняемия, добавиха от държавното обвинение.