От събраните до момента доказателства, според мен, не е доказано по безспорен начин, че клиентът ми Пол Боевски е извършил престъплението, за което е обвиняем. Това заяви пред Нова телевизия служебната адвокатка на сина на олимпийския шампион Гълъбин Боевски - Антоанета Танева.

26-годишният Пол бе задържан в четвъртък вечерта заедно със свой приятел. При обиски в джипа им, както и в две жилища в столичните жк "Люлин" и "Младост" криминалистите откриха кокаин, амфетамини и канабис. 

Вчера Софийският градски съд остави Боевски за постоянно в ареста, тъй като може да извърши друго престъпление. Съдията обаче подчерта, че трябва да се търси свидетел, който да потвърди, че е купувал наркотици от сина на бившия щангист. Така можело да се докаже, че освен че притежава, Пол Боевски и разпространява наркотици.

"Нито автомобилът, нито жилищата, където е намерен наркотикът са негова собственост. Пол Боевски е управлявал автомобила, но смятам, че е възможно преди управлението му да са се намирали тези наркотични вещества в колата. Но все пак разследването е в начален стадий и има назначени експертизи", уточни адвокат Танева.

Мярката за неотклонение на 26-годишния Боевски подлежи на обжалване и протест пред Софийския апелативен съд.