80-годишен мъж от Първомай е застрелял 53-годишен арендатор след спор за пари. Инцидентът е станал малко след 12 часа днес. Убийството е извършено с пушка, като стрелецът е произвел изстрел, който е  попаднал в главата на жертвата. 

Убитият е земеделски производител и се грижил и за земите на възрастния мъж. Стрелецът сам е предал ловната си пушка на полицаите и си признал за убийството с думите "Аз го гръмнах!". Това стана ясно на съвместен брифинг на полицията и прокуратурата. 

Окръжният прокурор Ваня Христева каза, че мотивът за убийството е имуществен спор по отношение на земи, които убитият обработвал под наем. 

По думите й в момента на терен се работи усилено - извършват се претърсвания, разпити и огледи.

Заместник-директорът на пловдивската полиция комисар Васил Костадинов каза, че ловната пушка на убиеца е законна и че разрешителното му е в срок. И убитият Димитър Иванов и стрелецът Благой Цветилов не са криминално проявени.

Убиецът е арестуван, ще бъде задържан за 72 часа. Очакват го от 10 до 20 години затвор.

Според "Марица" убитият има две дъщери и две внучета. Стрелецът е жител на кв. "Любеново". И преди е вадил и стрелял с оръжие срещу човек. Преди 15 г. при строителството на жп линията, тежка машина навлязла в ябълковата му градина. Той се вбесил и стрелял по предното стъкло. За щастие тогава нямало жертви.