Врачанка е била нападната и зверски пребита от втория си съпруг, съобщава bTV. Семейството е в процес на развод, а мъжът е с действаща ограничителна заповед и няма право да доближава съпругата си.

Жертвата е била измъчвана часове наред - както психически, така и физически. Тя все още е в болница, като не може да става от болничното си легло. Претърпяла е животоспасяваща операция

"Дъщеря ми все още не може да става от леглото. Има катетър, дренаж и е на памперси. Много я боли. Не може да става. Не може да се храни. След случило се тя беше качена веднага в операционна зала. Ако не бяха я оперирали, вероятно нямаше да оцелее", разказва майката на пребитата жена, която пожела анонимност, защото и тя е заплашвана няколко пъти.

Разтревожената майка разказва още, че побойникът отишъл в следобедните часове до магазина, в който работи съпругата му. Жената заключва вратата и звъни в полицията, докато мъжът ѝ прави жестове, че ще я заколи.

"По-късно тя е била с адвокатката си при прокурора. Прибира се и вижда, че той е бил в дома ѝ. Ужасява се и веднага заключва вратата. Отива в кухнята и вижда чаша с водка и телефон. Обръща се да излезе, но той изскача от спалнята и я хваща", разказва още майката.

Близо шест часа насилникът измъчва жертвата си. Накрая вади пистолет и нож и се обръща към нея с думите: "Няма да те убия, както съм ти обещал, ще ти подаря живота, но не ме предавай, защото ще пострада цялото ти семейство".

Мъжът напуска жилището, а жената изпада в шок. "Той ѝ е строшил телефона, за да не може да се обади на никого. Въпреки това събира сили и пълзейки отива до нощното шкафче, вади стар телефон без карта, но свързан с интернет. Звъни чрез мениджър на дъщеря си и казва, че е зле", разказва още разтревожената майка.

Това не е първият случай на домашно насилие - побойникът заплашва не само съпругата си, но и нейните родители. Ето защо те настояват за най-строгата присъда.

Междувременно оставиха в ареста 38-годишния мъж, обвиняем за побой, закана за убийство и неизпълнение на Заповед за защита от домашното насилие, съобщиха от прокуратурата. По делото са извършени разпити на свидетели, оглед, претърсване и изземване, направени са и справки.

На 28 май във Враца той не изпълнил Заповед за защита от домашно насилие, на основание която той се е задължавал да се въздържа от домашно насилие спрямо съпругата си. Било му е забранено да я приближава на разстояние по-малко от 100 метра за срок от 12 месеца, както и обитаваното от нея жилище в града. Мъжът ѝ се заканил с убийство, като допрял нож в шията и ѝ показал пистолет. Нанесъл ѝ е удари с ръце и крака по главата и различни части на тялото. Жената е била с временна опасност за живота.

Извършителят е привлечен като обвиняем за три престъпления - неизпълнение на заповед за защита от домашното насилие, закана с убийство и причиняване на средна телесна повреда, извършени в условията на домашно насилие. Според съда за първото законът предвижда наказание "лишаване от свобода" до 3 години или глоба до 5 000 лева, за второто престъпление наказанието е "лишаване от свобода" до 6 години, а за третото - "лишаване от свобода" за срок от 2 години до 10 години.

Обвиняемият е осъждан за различни умишлени престъпления, включително и тежки. Той има множество криминални регистрации, висящо производство и лоши характеристични данни, допълват от държавното обвинение.