Изстрел с газов пистолет е произвел единият от двамата задържани при обира на игралната зала в Генерал Тошево, извършен около 03.00 часа на 29 януари. Мъжете употребили сила и спрямо жената, която била на работа като крупие - завързали ръцете ѝ с шведска лента, съобщи на брифинг говорителят на Районната прокуратура в Добрич Даниел Илиев.

Извършителите са установени по записите от камерите. Те са от Генерал Тошево - на възраст 22 г. (от МВР вчера съобщиха за лице на 19 г.) и на 37 г. Двамата са познати на органите на реда. Многократно са осъждани за грабежи и кражби, като единият е осъждан и за палеж.

Двамата мъже са планирали обира. Когато нахлули в залата, там не е имало клиенти, нито физическа охрана, каза още прокурор Илиев. В игралната зала е имало камери и паник-бутон. Крупието обаче не е успяло да го задейства, тъй като е била съборена и завързана. Тя не е пострадала. 

Откраднати са 5000 лева, преносим компютър, мобилния телефон на крупието и метален сейф, в който са съхранявани 25 000 лева. След извършването на обира единият мъж е направил опит да унищожи дрехите, с които е бил, а другият - да укрие открадната сума пари, каза още прокурор Илиев.

В момента се проверява дали не е налице и рецидив при единия от извършителите, което предполага и по-високо наказание. Законът предвижда от три до 10 години лишаване от свобода, а ако се установи рецидив - до 20 години.

Задигната сума от 30 000 лв. до момента не е открита. Единият от задържаните съдейства напълно на органите на реда и е посочил накъде е тръгнал съучастникът му с парите. 

Предстои да бъде внесено искане в Районен съд Генерал Тошево за постоянна мярка "задържане под стража" и за двамата по обвинение за грабеж в условията на съучастие.