21-годишен мъж е задържан за нападението на 55-годишната началничка на отдел в затвора в Бобов дол, като целта е била грабеж. Няма личен мотив, тъй като грабителят и жертвата му не се познават, съобщиха от полицията.

Жената бе нападната снощи, около 19 часа в пешеходната зона на Бобов дол. След нанесени удари и упражнена сила, на жената е отнета чанта с лични вещи - мобилен телефон, пари - около 40 лв., и ключове.

Сигнал за жена в безпомощно състояние е подаден от случайно преминаващи граждани, уточниха от полицията. Предприети са били незабавни издирвателни действия от служителите на РУ - Бобов дол, а на жертвата е оказана медицинска помощ в болница в Дупница, където е настанена с лицево-черепна травма.

Днес криминалистите са задържали извършителя на деянието. Той е 21-годишен и е от Бобов дол. Работата по случая продължава в полицейското управление в града под надзора на прокурор от Окръжна прокуратура. Образувано е досъдебно производство.

От полицията в Кюстендил уточниха, че става въпрос за грабеж, а инцидентът няма връзка с работата на жертвата, която е служител в канцеларията на затвора в Бобов дол. След проведения разпит задържаният е казал, че жертвата на грабежа е избрана случайно и те не се познават, предаде БНТ.