17 са задържаните до обяд при спецакция на МВР срещу битовата престъпност, миграцията и търговията с гласове в Бургаско, съобщиха от Областната дирекция на полицията в крайморския град.

Образувани са шест бързи производства. Служителите от участък "Победа" при Първо районно управление в Бургас са задържали двама души - единия за притежание на наркотици, а във втория са открити тефтери с лични данни на хора, получавали заеми и стоки на версия.

Снимка: ОДМВР Бургас

Служителите от Четвърто районно управление са арестували още трима за притежание на наркотици - метамфетамин и марихуана.

Снимка: ОДМВР Бургас

Проверени са 366 превозни средства и общо 514 души, като са открити и десетима, обявени за издирване.

Снимка: ОДМВР Бургас

Проверени са над 10 адреса, както и 51 търговски обекта, заложни къщи и други места, за които има данни, че евентуално може да се извършва престъпна дейност.

Издирват се лица, обявени за местно и общодържавно издирване, които са с влезли в сила присъди или за повдигане на обвинения.

Снимка: ОДМВР Бургас

Полицейските действия по второто направление - миграционен натиск продължават, а по отношение търговията с гласове за предстоящия вот се работи преди всичко с превантивна насоченост.

Снимка: ОДМВР Бургас

В проверките са включени екипи на "Охранителна полиция", "Пътна полиция", "Икономическа и криминална", както и екипи на бургаската жандармерия, добавят от ОДМВР Бургас.