Софийската градска прокуратура повдигна обвинение срещу 15-годишния ученик Даниал Бейкверди за опит за убийство, съобщи пред Дир.бг зам.-градският прокурор на София Зорница Таскова.

Вчера момчето нападна и намушка с нож свой връстник в столичния жк "Надежда", като отмъщение за пуснат в социалната мрежа обиден колаж. По-рано днес говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова съобщи, че според свидетели колажът бил с лицето на Даниал в клип или снимка с хомосексуални сцени.

Даниал е дете от смесен брак с ирански произход. След кървавата саморазправа, той бе заснет и разпитван от други момчета, които го виждат гол до кръста, с ножа в ръка и със следи от кръв по тялото в района на бул. "Ломско шосе". По-късно тийнейджърът бе задържан.

Намушканото 16-годишно момче пък бе транспортирано в "Пирогов" и оперирано по спешност. И в момента лекарите се борят за живота му. От болницата призоваха, който има възможност да дари кръв от група А с положителен резус фактор.

15-годишният Бейкверди ще остане в ареста до неделя, когато прокуратурата ще внесе искане в съда за налагане на най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража". По закон, тъй като е непълнолетен, той ще получи по-ниска присъда за извършеното.