15-годишното момче, което нападна и намушка с нож свой връстник в столичния жк "Надежда", е бил заснет от други тийнейджъри да разказва какво се е случило. Видеото бе пуснато във Фейсбук. Дир.бг няма да го публикува, тъй като на кадрите се вижда лицето на момчето, а то е непълнолетно.

Малко след 14 часа, в полицията е постъпил сигнал за намушкано момче на междуетажна площадка на жилищен блок в ж.к. "Надежда 3". По неофициална информация до кървавата атака се стигнало, след като раненото момче заедно със свои приятели направили обиден колаж и го качили във Фейсбук.

15-годишният е дете от смесен брак с ирански произход и най-вероятно ядосан от колажа, решил да се саморазправя. От кадрите се вижда, че ученикът държи голям нож, с който е намушкал връстника си. Той е разпитван от други момчета, които го виждат гол до кръста, с ножа в ръка и със следи от кръв по тялото в района на бул. "Ломско шосе".

"Виж, аз отпреди исках да ги бия. Трима бяха. Изобщо не ми пука, че ще ме осъдят, аз съм си защитил моето. Ако искат да ме съдят, ако искат да не ме съдят. Аз и преди исках да ги бия", казва нападателят.

Тийнейджърите, които снимат клипа, го питат къде е намушкал връстника си, а той показва с ножа корема си и казва: "Ей тука".

"Отидох пред техния вход, те ме видяха, влязохме, бам, бам, бам и ги направих на нищо", обяснява ученикът.

Другите момчета го съветват да се маха от булеварда, да се прибере и да се изкъпе. Видеото е заснето, преди тийнейджърът да бъде арестуван. По-късно той е задържан.

Намушканото момче пък е транспортирано в "Пирогов". От лечебното заведение съобщиха пред Дир.бг, че мултидисциплинарен екип e извършил животоспасяваща операция. Момчето остава за интензивно лечение и активно наблюдение в Детската реанимация на "Пирогов".