Трима са загиналите при тежката катастрофа, станала на пътя Плевен - Ловеч. Това съобщиха от Окръжната прокуратура в Плевен.

Пътнотранспортното произшествие е станало снощи около 22:00 часа, когато лек автомобил "Мерцедес", управляван от 30-годишен неправоспособен шофьор, е навлязъл в лентата за насрещно движение и е блъснал с предната лява ъглова част, движещ се от Плевен към Ловеч, мотоциклет, управляван от 44-годишен мъж.

По-рано днес от полицията информираха, че загиналите са двама - 44-годишният моторист и пътник в автомобила на 28 години.

От прокуратурата посочват, че на мотоциклета се е возила 34-годишна жена, чието тяло е открито тази сутрин при извършен повторен оглед. То е намерено зад дървета и храсти с височина около два метра, на разстояние 20 метра от мястото на удара.

От извършеното химическо изследване на взетата кръвна проба от шофьора на лекия автомобил е установено, че той е управлявал с наличие на алкохол в кръвта 1,16 на хиляда, казват още от прокуратурата. 30-годишният шофьор е осъждан, добавя БТА.

Въпреки началния етап на разследването, са събрани доказателства, които наблюдаващият прокурор е оценил като достатъчни, за да се направи обоснован извод, че е извършено престъпление. Шофьорът на автомобила е привлечен като обвиняем за причиняване на пътнотранспортно произшествие, в резултат на което е настъпила смъртта на трима души.

С постановление на Окръжната прокуратура в Плевен той е задържан за срок до 72 часа. Предстои спрямо обвиняемия да бъде внесено искане в Окръжния съд за вземане на мярка за неотклонение "Задържане под стража".

Под ръководството и надзора на Окръжната прокуратура в Плевен разследването по случая продължава с разпити на свидетели, назначаване на необходимите експертизи и други действия по разследването за изясняване на всички обстоятелства по случая.

При друга катастрофа 26-годишен неправоспособен моторист загина, след като се удари в кола на входа на село Мрамор.