Рязко нарасна броят на жертвите от взрива в китайския химически завод в град Янчън, на около 260 километра северно от Шанхай. По последни данни те са вече 44, а сериозно пострадалите са 90. От тях 32-ма са в критично състояние, а 58 - в тежко. Засега няма точни данни за броя на леко пострадалите, съобщи Франс прес, цитирайки кмета на града Цао Лубао. Неговата пресконференция бе предавана пряко от много китайски електронни медии. 

Наложила се е евакуацията на 3000 души от зоната на експлозията като предпазна мярка срещу нови експлозии и изтичания на опасни газове. Пострадалите са настанени в 16 болници. В спасителните операции на място участват 192 противопожарни отряда, 3500 души медицински персонал, над 930 военнослужещи и тежка техника по разчистване на развалините. 

Взривът гръмна във втората половина на 21 март в завод на химическата компания "Цзянсу тянцзаи". Той бе толкова мощен, че сеизмолозите регистрираха в района земен трус с магнитуд 2,2. Ударната вълна изпотроши стъклата на прозорците на домове на 6 км от мястото на произшествието.