Жена загина, а десетки бяха евакуирани заради наводнения в Северна Англия. Жертвата е била завлечена от водите на река. Полицията в графство Дарбишър заяви, че тялото на жената е намерено, след като тя паднала във водите на прелялата р. Дъруент в района на град Матлок тази сутрин.

В съседния Южен Йоркшир пожарната съобщи, че е спасила 120 души, блокирани в домовете и автомобилите си заради наводненията.

Северна и Централна Англия е под вода в следствие на обилните дъждове, които се изсипаха в последните 24 часа.

Наводненията през последното денонощие станаха причина за евакуиране на хора. Група пазаруващи бе блокирана в търговски център през нощта, предаде Асошиейтед прес.

Наводненията засегнаха град Шефилд, където река Дон преля, след като вчера се изсипаха 85 мм дъжд. Британската Агенцията по околната среда съобщи, че най-големи валежи са отчетени в Суайншо, в района на националния парк Пийк дистрикт, където за същия период са паднали 112 мм дъжд. Алекс Бъркил от националната Метеорологична служба заяви, че "на някои места само за ден са паднали толкова валежи, колкото е месечната норма".

Към днешния ден са в сила 117 предупреждения за наводнение, както и пет за сериозна "опасност за живота", за района на крайбрежието на р. Дон в град Донкастър.

В Шефилд около 30 души потърсиха убежище в търговски център снощи, след като лошото време блокира посетителите, дошли, за да видят пуснатите коледни светлини.