Жена откри базука в местността Бонсови поляни край София днес. Алина Дуарте, която е от Беларус, се е разхождала с кучетата си, когато едното от тях изровило базуката от тревата край главната пътека. Тя веднага се обадила на 112, предаде БНТ.

Боеприпасът е 85-милиметров инертен (учебен) изстрел противотанкова граната (ПГ) - 7, съобщиха от Министерство на отбраната. Той е иззет и ще бъде унищожен утре на учебния полигон в Сливница при спазване на всички мерки да безопасност. Екипът, иззел боеприпасът, е бил в състав от четирима военнослужещи и е действал под ръководството на лейтенант Владислав Ставрев.

Снимка: БНТ

Лейтенант Владислав Ставрев заяви пред БНТ, че след като се стопят снеговете, често получават подобни сигнали и случаят не е необичаен.

Снимка: БНТ

Днес е открит боеприпас и в Созопол, съобщават от МО. Специализиран екип от Военноморската база в Бургас, от състава на Военноморските сили го е унищожил на място. Военнослужещите са установили, че намереният боеприпас е бил противотанков снаряд.

Преди дни друг боеприпас беше намерен при изкопни работи във вилна зона в покрайнините на Плевен и отново военнослужещи го унищожиха.