Четирима възрастни и бебе на шест месеца са пострадали при тежка катастрофа между две коли в София. Шофьорката на едния автомобил е пила, показал дрегера, а според непотвърдана официално информация във фейсбук групата "Катастрофи в София" тестът й за наркотици също е дал положителен резултат.

Сигналът за произшествието, станало на Площада на авиацията, е подаден в 0:40 часа тази нощ, съобщиха за БНР от Центъра за спешна помощ.

20-годишната майка на бебето е изпаднала в кома. С черепно-мозъчна травма тя е настанена за лечение в УМБАЛ "Света Анна". Младате жена е била пътник в една от колите. Бебето й е с контузия на главата, откарано е в "Пирогов".

Пострадали са двама мъже - 31-годишният водач на автомобила, в който са били бебето и майката, както и техен спътник на 22-годишна възраст. И двамата са настанени в УМБАЛ "Света Анна". Шофьорът е с контузия на глава и ръка, а другият пострадал е с контузия в областта на кръста.

Изпратени три линейки, които пристигнали на мястото на ПТП-то девет минути след подаването на сигнала. По-късно е изпратен и четвърти специализиран медицински автомобил за повторен преглед на 33-годишната водачка на другия автомобил от пътното произшествие.

Тя е само с охлузване на крака и не се е наложило да бъде настанявана в болница. Според очевидци тя е седнала зад волана след употреба на алкохол, а тестът й е отчел 0,9 промила.

"Кръговото при 4-ти км, госпожата е с 0.90 промила и положителен за НВ/опиати. Удря и влачи другия автомобил на младо семейство с детенце и тримата са в болница... Тя е арестувана", написа модераторът на фейсбук групата "Катастрофи в София", която публикува и снимки от инцидента.