Трагедията в семейството на загиналата при катастрофата край бургаското село Маринка Хатче Смаил е огромна. 67-годишната жена пристигнала в България за помен на сестра си Мийрем, издъхнала също след инцидент на пътя, съобщи "Флагман".

65-годишната Мийрем Ч. починала в УМБАЛ-Бургас, след като през декември м.г. била пометена на разклона за село Ябълчево от лек автомобил "Фолксваген Голф", управляван от 38-годишен водач.

По-голямата й сестра Хатче пристигнала преди няколко дни в руенското село Ябълчево за помена на сестра си. А тази сутрин заедно с внучката си – 22-годишната Белма, тръгнали към Истанбул, където живеят. Младата жена управлявала автомобила - Ауди А4, в който пътувала и нейна приятелка – млада жена от съседното село Преображенци, която била с двете си деца – едното бебе, а другото на три години.

По пътя Бургас-Малко Търново в района на село Маринка обаче товарен бус на куриерска фирма навлиза в насрещното и удря челно аудито с жените и децата. Хатче умира на място. Внучката й, другата жена и двете деца са транспортирани в УМБАЛ-Бургас с фрактури и травми по цялото тяло, но за щастие състоянието им не е тежко.