Газопровод се взриви на ключово кръстовище във Враца - на улиците "Георги Апостолов" и "Васил Кънчев".

Инцидентът е станал при прокарване на водопровод в района - работници правили сондаж и засегнали тръба за синьото гориво.

Очевидци коментираха пред БНР, че малко преди взрива на мястото е копаел багер, след което пътната настилка се е надигнала и е последвал взрив. След изливането на огромно количество вода, огнената стихия е потушена успешно.

Газът е спрян, но трафикът е напълно блокиран, а опашката от автомобили е километрична. При пламъците е изгоряла и едната светофарна уредба. Пожарът е засегнал и съоръжения на местната топлофикация и камери на общината.

По чудо по време на взрива не са преминавали коли. Няма пострадали при инцидента.

На мястото пристигнаха три екипа на пожарната, които загасиха пламъците за около час. Заради тежката авария целият град е без газово захранване. Свидетели разказват, че пламъците са достигали височина от около 30-40 метра, информира регионалният сайт Bulnews.

Засега не се знае колко време ще отнеме подмяната на пробития участък на магистралния тръбопровод и докога ще бъде блокирано движението по двете улици. Шофьорите могат да ползват обходни маршрути.

 

Video https://www.facebook.com