Пътнически влак отряза лявата ръка на пътник, който скочил в движение от композицията на гара Септември. Инцидентът е станал вчера около 5.40 часа.

Пострадалият е 50-годишен човек от панагюрското село Оборище. Драматичната ситуация се разиграла за секунди. При скачането от влака мъжът пада между него и перона. Лявата му ръка попада под колело в задната част на движещия се вагон и била отрязана, съобщи Дарик радио.

На помощ веднага се притекли служители от гарата и други пътници. Повикана е линейка, която е закарала пострадалия в Спешното отделение на МБАЛ-Пазарджик. Пациентът е приет с много силно кървене от лявата ръка, с отворени магистрални кръвоносни съдове, обясни д-р Дора Шопова, зам.-директор на лечебното заведение. Заради сложността на случая е събран целият медицински персонал на отделението.

Оказана е първа помощ, мъжът е стабилизиран, след което е транспортиран и настанен за лечение в УМБАЛ "Св. Георги" в Пловдив. Полицията разследва случая, но за момента няма данни за престъпление.