Влак по линията Стара Загора - Русе е блъснал лек автомобил на охраняем прелез тази сутрин край тревненското село Бангейци, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Габрово.

Сигналът е постъпил малко преди 10 часа тази сутрин на телефон 112. На място незабавно са насочени екипи на "Пътна полиция" и спешна помощ.

Впоследствие е установено, че лекият автомобил "Ауди", управляван от 24-годишен жител на Дряново, е навлязъл в прелеза след задействана сигнализация за приближаващ влак. Това е била и причината за инцидента, съобщиха от полицията в Габрово за БТА. 

Шофьорът е с фрактура на шиен прешлен, има черепно-мозъчна травма и е с опасност за живота, настанен е в Многопрофилна болница за активно лечение "Д-р Тота Венкова" в Габрово. Спътникът му е 35-годишен мъж от Дряново. Той е с изкълчване на раменна става, без опасност за живота. 

Машинистът на влака - 53-годишен от село Поликраище, е тестван за употреба на алкохол и наркотици, като пробите са отрицателни. На водача на лекия автомобил е взета кръвна проба. По случая е образувано досъдебно производство. 

Движението на влаковете по линията бе спряно до приключване на следствените действия. 

От полицията добавят, че на железопътния прелез е била редовно задействана автоматичната прелезна система със звукова и светлинна сигнализация.