16 души пренощуваха на жп гара Стара Загора. До случката се стига, след като влак не ги изчака и ги остави без превоз. За инцидента разказа в ефира на Радио Стара Загора един от пътниците - Николай Тодоров.

"В 22:20 ч. тръгнахме с влака Русе-Бургас, който е с прекачване в Стара Загора. Пристигнахме на старозагорската гара със закъснение от половин час в 3:41 мин. Влакът за Бургас е тръгнал минути по-рано без нас", сподели Тодоров.

Той разказа, че всички пътници са си закупили онлайн билети и нямат никаква вина за изпускането на прекачването за Бургас.

По този начин хората, сред които жени, деца и чуждестранни граждани, са останали до сутринта на старозагорската гара. "Отношението на служителите на гарата, както и на телефонните услуги на БДЖ, беше много лошо към нас. Осигуриха ни 2 стаи с по 3 легла, които бяха под всякаква критика, и така изкарахме нощта", каза още той.

Около обяд в неделя Николай Георгиев съобщи, че пътниците вече са се качили на бързия влак за Варна. На тях им предстои още едно прекачване в Карнобат.

Сред проверката от БДЖ съобщиха, че този инцидент се дължи на грешка на техен служител - диспечер, който е пуснал влака за Бургас 3 минути преди пристигането на този от Русе. Пътниците ще бъдат компенсирани, а служителят им щял да получи дисциплинарно наказание.  

Освободиха шефовете на "Холдинг БДЖ" 

Министърът на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков смени ръководството на "Холдинг БДЖ", съобщиха за БТА от пресцентъра на министерството.

От постовете си са освободени Владимир Дунчев - председател на Съвета на директорите, инж. Атанас Атанасов - изпълнителен директор и член на Съвета на директорите, както и Валя Петрова - член на Съвета.

Новите назначения са Георги Друмев, Димитър Михайлов и Юлия Варадинова-Милкова.

След заседание на новия борд за негов председател е избрана Юлия Варадинова-Милкова, а новият изпълнителен директор на дружеството ще бъде Георги Друмев.

От пресцентъра на министерството потвърдиха още, че на освободеното ръководство ще бъдат изплатени обезщетения за неспазен срок за предизвестие, предвиден в договорите им за управление на дружеството.

До този момент Георги Друмев ръководеше "БДЖ - Товарни превози". На негово място там е назначен Християн Кръстев. Промяната вече е отразена и интернет страницата на дружеството.