Вишка, която е била ангажирана със свалянето на коледната украса в Стамболийски, пропадна във фонтан днес. При инцидента няма пострадали.

Тежкотоварният автомобил навлязъл в пешеходната част на градския площад, когато изведнъж се наклонил и хлатнал в шадравана. Нанесени са щети за около 50 000 лева.

Фонтанът беше ремонтиран преди 6 месеца заедно с целия площад по проект за 1 млн. лева. Водното съоръжение е на нивото на настилката и най-вероятно шофьорът на вишката не се е съобразил предвид и останалото количество сняг.

Бившият кмет на Община Стамболийски Георги Мараджиев веднага публикува критичен пост във Фейсбук профила си:

"След трети месец доказване на неопитност и безсилие в управлението на община Стамболийски, новото ръководство сътвори безброй гафове. Община Стамболийски стана за подигравка, една от най-високите заплати на кмет в България - 5500 лв., но това е нищо спрямо това, което виждаме. Липсват ми Господарите на ефира. Трагично е! Площад, който струва един милион лева и един от най-модерните фонтани в областта. За жалост вече е мираж! Всичко се руши с дни. Жалко за толкова труд! Хиляди левове си заминаха поради безхаберие! Нивото на търпимост и отчаяние взе връх сред жителите на общината! А бяхме върнали Стамболийски на картата на България. Сега пак сме известни, но с какво?", написа той.