Верижна катастрофа с 3 трамвая отне живота на едно момче в столичния квартал "Дружба" днес. Инцидентът е станал около 11:30 часа на бул. Искърско шосе".

Първоначалните данни сочат, че причината за верижния сблъсък е в момчето, което опитало да пресече неправилно между два от трамваите. Трите мотриси са се движели една след друга. Линейки са откарали за преглед няколко пътници от последния трамвай, оплакали се от различни наранявания. Първоначално беше съобщено, че става дума за 10 души, но по-късно беше уточнено, че са 6-ма.

От пресцентъра на УМБАЛ "Света Анна" съобщиха, че в лечебното заведение са транспортирани няколко пострадали от верижната катастрофа, като сред тях е ватманката на едната мотриса, която е с порезна рана на главата, но няма опасност за живота й.

"Пострадалите във верижна катастрофа в столичния квартал "Дружба", които бяха приети в УМБАЛ "Св. Анна" - София АД са шест (5 жени + 1 мъж). Те са на възраст от 29 г. до 71 г. Сред тях е ватманът на едната мотриса - жена с порезна рана на главата. Другите пациенти са предимно с гръдни травми", съобщават от здравното заведение.

В момента на място се извършва оглед от столични полицейски екипи. Движението на трамваите в района временно е спряно.По случая е образувано досъдебно производство, в рамките на което ще се установяват и причините за възникналия инцидент.