Жена от Вълчедръм е починала вчера след ухапване от куче на улицата в града, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана.

Към 9:40 часа вчера в Районното управление на МВР в Лом е постъпил сигнал, че жена на 85 години е починала в дома си във Вълчедръм, след като преди това е била ухапана от куче. При проверка на място е установено, че малко преди това мъж на 54 години, който е син на въпросната жена, я е намерил в дома ѝ жива, но с дълбока рана от ухапване от куче на единия крак. Пред него пострадалата споделила кое е кучето и как точно е станало ухапването. Синът незабавно позвънил на телефон 112, но пристигналите на място медици от Центъра за спешна медицинска помощ във Вълчедръм не успели да помогнат на ухапаната и тя починала, въпреки предприетата терапия.

В дома на жената е направен оглед от дежурна оперативна група, тялото на починалата е изпратено за аутопсия в болница в Монтана. При проведеното издирване полицаите са установили кучето, ухапало жената. По случая са взети натривки от ветеринарен лекар и се извършват действия за установяване на собственика на животното. Община Вълчедръм е уведомена за предприемане на мерки за обезопасяване и въдворяване на кучето до приключване на процесуално-следствените действия.

По случая е образувано досъдебно производство, разследването продължава.

От полицейската дирекция в Монтана съобщиха за БТА, че в последните години случаите на ухапвания от кучета са рядкост, но смъртен случай е регистриран за пръв път.