Вандали атакуваха с камъни автобуси в столичния квартал "Христо Ботев". Има ранен шофьор. Заради честите атаки срещу колите на градския транспорт в района, общински съветници искат промяна в маршрута на автобусите, съобщи bgonair.

Счупени стъкла и врати на три автобуса - такава е равносметката след нощта на Хелоуин в столичния квартал "Христо Ботев". Местните хора разказват, че маскирани младежи са хвърляли камъни по превозните средства.

"Видях как замерват с камъни не само по рейсовете, но и ТИР-ове и коли", коментира един от свидетелите на вандалските прояви.

Това е поредното нападение над автобуси от градския транспорт в района. "В движение се случва, счупени са на два от автобусите страничните салонни стъкла и на един от автобусите крило на врата", поясни директорът на гараж "Малашевци" Кирил Георгиев.

По същата линия, но на другата крайна спирка, пътник е потърсил саморазправа с шофьор, при което е пострадал водачът.

Заради зачестилите вандалски прояви срещу автобуси на градския транспорт в квартал "Христо Ботев" председателят на транспортната комисия в столичния общински съвет Карлос Контрера ще внесе предложение за промяна на маршрута на линия 79.

"За последните три месеца имаме по тази линия 7 превозни средства, които са били потрошени по този начин. Единият от автобусите е ударен с камък точно на мястото, където трябва да седят хората с увреждания и майките с децата. Моето предложение е маршрутът на автобус 79 да бъде скъсен, след като толкова ги дразни", подчерта той.

Жителите на квартал "Христо Ботев" разказват, че ако останат без градски транспорт, това ще бъде проблем за всички.