Намериха издирваното 11-годишно момиче във Велико Търново, което вдигна на крак полицията, пожарната и доброволци в старопрестолния град, които го издарваха чосове наред. То беше открито между селата Шемшево и Буковец, съобщиха от търновската полицията.

Детето се беше изгубило в града по време на ученическа екскурзия, информираха по-рано от ОД на МВР. Сигнал за изчезването му беше подаден около обяд на телефона за спешни повиквания 112.

Момичето било част от ученическа група на разходка в крепостта "Царевец". Детето е от Габрово, съобщиха от bTV и "Труд". То изчезнало при посещение на историческия хълм и преподавателите подали сигнал на спешния телефон. Незабавно били вдигнати по тревога полицейски екипи, включили са се и огнеборци, музейни служители и доброволци.

11-годишното момиче се е отделило от групата, без да се обади. По непотвърдена информация детето е със заболяване. Местният вестник "Борба" съобщи, че то е с ментални увреждания, цитирайки директора на Историческия музей в старата столица д-р Иван Църов. 

То напуснало Царевец около 12,36 ч.

Криминалисти преглеждаха записите от камерите за видеонаблюдение в района и го засякоха, че се разхожда в центъра на града.