Цистерна с олио се е преобърнала на магистрала "Тракия", предизвиквайки километрично задръстване.

Инцидентът е станал около 9.30 часа при 10-ия километър в посока Пловдив, съобщиха от пресцентъра на МВР. Шофьорът на тежкотоварния камион не е пострадал.

Причините за катастрофата все още не са ясни.

Вижте снимки

Движението в посока Пловдив е спряно, а в посока София трафикът се осъществява само в аварийната лента, съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура".

Обходният маршрут в двете посоки е от пътен възел Вакарел и после Нови Хан и обратно. Шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост, призоваха от АПИ.

В следобедните часове бе възстановено напълно движението в посока София, при км 10 от АМ "Тракия". За Пловдив леките автомобили преминават в аварийната лента. Тежкотоварният трафик се пренасочва по обходния маршрут през Нови Хан и пътен възел Вакарел. Шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост, съобщиха от АПИ. 

Министърът на вътрешните работи Валентин Радев посети мястото на инцидента. Той  обясни, че причината движението да е затруднено вече няколко часа е изискването фирмата собственик на цистерната да прехвърли съдържанието в друг камион: "Да я прехвърлят в по-малка цистерна, колкото могат. Повече от половината ако прехвърлят, веднага я местят. Ако не и не успеят нещо, пак я местят, за да освободят пътя и хората да пътуват спокойно."