Мъж и две жени загинаха, а шестима са ранени след челен удар между две коли в Старозагорско. Инцидентът е станал на пътя между селата Средец и Тракия. Сигналът за инцидента е подаден в 11.24 часа. На място са екипи на полицията, съобщиха от пресцентъра ОД на МВР - Стара Загора. В момента на мястото се извършва оглед.

Според първоначалната информация лек автомобил, марка "Ауди А8", управляван от 45-годишен мъж се е сблъскал с миниван, марка "Сеат Алхамбра", управляван от 38-годишен водач. При удара едната колата е изхвърчала от пътя в нива, а другата се е завъртяла на мокрия асфалт. Починали са водачът на минивана на 38 години и две жени на 42 и на 58 години, които пътували в него. В колата е имало седем пътника. В другия автомобил е имало двама души - водачът и един пътник, съобщи окръжният прокурор на Стара Загора Дичо Атанасов, който дойде на оглед на мястото на катастрофата.

Сеатът е с транзитни номера, а лекият автомобил Ауди е със сливенска регистрация, поясни окръжният прокурор.

Пострадали са още шестима души - водачът на лекия автомобил "Ауди" и спътникът му, както и други четирима пътници в минивана - две жени и двама мъже. Някои от тях са в тежко състояние в старозагорската УМБАЛ "Проф. д-р Ст.Киркович".

Пробата за употреба на алкохол на водача на лекия автомобил е отрицателна.

Катастрофата е станала в участък по време на дъжд и това е една от възможните причини за трагедията.

Работата по изясняване на причините и условията, довели до настъпването на тежкото произшествие, продължава под надзора на Окръжна прокуратура-Стара Загора.

Извършва се оглед на местопроизшествието, предстоят разпити на свидетели - очевидци и изготвянето на множество експертизи.

Заради катастрофата временно е ограничено движението на пътя Димитровград - Стара Загора. То се осъществява по обходни маршрути.