Трима души - две жени и един мъж - са загинали при мощната експлозия в 112 цех за гранулиране на барут на оръжейния завод "Арсенал", съобщиха местните "Казанлък.ком" и "PressTV". Други трима души са ранени и са транспортирани от екипи на Спешна помощ в болницата в Казанлък.

В следствие на взрива една постройка е напълно разрушена, нанесени са щети и на съседни сгради.

Вижте снимки от оръжейницата

Сигналът за взрива бе подаден в 11.07 часа в Регионалната дирекция "Пожарна и аварийна безопасност" в Стара Загора. Очевидци съобщиха, че се е чул изключително силен тътен и над района има тъмен облак. Към оръжейницата са изпратени екипи на полицията, пожарната и линейки. На място работят и огнеборци от ведомствената пожарна.

Първоначално имаше информация за един загинал на място, трима ранени и две жени в неизвестност, както и за една жена настанена в УМБАЛ "Проф. д-р Стоян Киркович" в Стара Загора.

Няма данни за състоянието на пострадалите.

От Изпълнителна агенция "Главна инспекция по труда" съобщиха, че са информирани за инцидента и към завода е изпратен техен екип.

Все още няма официално изявление от ръководството на "Арсенал".

Ще се изясняват причините за инцидента, след като се преодолеят последиците от него, каза министърът на икономиката и индустрията Никола Стоянов, цитиран от БНТ.

Той е разговарял със собственика на завода, за да се запознае с мащабите на аварията. Предложил му е специалисти от ВМЗ- Сопот да бъдат изпратени на помощ. Ще се проверява дали инцидентът е резултат на човешка грешка или причината е друга. "В момента всички усилия са насочени към това да се справят с последиците, след това ще се изясняват причините", допълни Стоянов.