Трима души са в болница след като лек автомобил падна от мост на автомагистрала "Струма". Инцидентът е станал на първия мост след отбивката за село Мало Бучино в посока Перник. Сигналът за инцидента е подаден в 8,32 часа тази сутрин. 

На място са били изпратени три линейки. 20-годишен мъж, който се е возил в колата, е със счупени ребра, контузия на главата, разкъсване и кръвоизлив в коремната кухина. Той е закаран в болница "Пирогов", както и негов връстник, който е с травматичен шок. И двамата са в тежко състояние. 

23-годишната жена, която е карала колата, е с травма на гръдния кош и главата. Тя е откарана в болница "Св. Анна" в София.

Диана Русинова от Европейския център за транспортни политики предполага, че инцидентът е вследствие на аквапланинг. 

"В момента е много опасно в този участък поради огромната количество вада, поради непочистени отводнителни съоръжения! ОСП-то (мантинелата) не е сработила, защото е много стара и неподходяща за този вид съоръжение! Карайте внимателно!", написа експертът във Facebook.

При друг инцидент пострада един човек след катастрофа на магистрала "Тракия".

Инцидентът е възникнал тази сутрин на 26-ия километър от магистралата в посока София. Според очевидци от Facebook групата "Катастрофи в София" колата се е преобърнала. Заради катастрофата преди обед имаше и голямо задръстване, предаде NOVA. Трафикът се осъществява в аварийна лента и се регулира от екип на Пътна полиция.​

Друг инцидент е станал по-рано днес на седмия километър на автомагистралата в посока Пловдив. Няма данни за сериозно пострадали. Преминаването в участъка бе затруднено.

От Агенция "Пътна инфраструктура" съобщиха и за трета катастрофа по магистрала "Тракия". Тя е станала на 193-ия километър в посока София. Временно движението се осъществява в едното платно. Затворена е изпреварващата лента, а трафикът се пренасочва в активната и аварийната лента.

От МВР призовават шофьорите да карат внимателно и да съобразяват скоростта с мократа пътна настилка.