Три станаха вече жертвите на катастрофата между две коли и мотоциклет на 2 октомври между селата Багренци и Нови чифлик, на пътя Кюстендил - Дупница. Това е цяло семейство - баща, майка и син, съобщиха за радио "Фокус" от Окръжна прокуратура - Кюстендил. Още петима души са в болница с наранявания.

По данни на полицията лек автомобил "Мерцедес" навлязъл в насрещното и се блъснал във "Фолксваген", каран от 48-годишен от село Еремия, община Невестино. В колите се ударило "Ауди" с по-възрастен шофьор - на 63 г. В посока Кюстендил е пътувал 45-годишен мотоциклетист. Той се опитал да избегне катастрофата, но също се забил в автомобилите.

Тримата починали са от фолксвагена. Ударът при този пътен инцидент е бил толкова силен, че се е наложило спасителните екипи да режат ламарините на колите, за да бъдат извадени оцелели. 

По случая е образувано досъдебно производство. Очакват се пробите за употреба на наркотични вещества и алкохол. Назначена е автотехническа експертиза. Първоначалният срок за разследване е два месеца.

Четирийсет минути по-късно на 2 октомври е възникнало и друго пътно произшествие, на пътя Берсин - Търсино. Двама са пострадали, като единият е чужденец.