Пожарът над военния полигон "Ново село" не е овладян окончателно, въпреки че в два поредни дни на помощ на огнеборците бяха включени два хеликоптера на Военновъздушните сили, предаде БНТ. 

Днес основните сили и средства ще бъдат насочени в западната част, където все още огънят не е потушен и се развива. Опасенията са пламъците да не стигнат до невзривени боеприпаси в периметъра на военния полигон.

Очакванията са пожарът да бъде ограничен от просеката, която беше направена вчера с тежка верижна машина.

Тази сутрин ще се вземе решение дали в борбата с огъня да бъде включен отново хеликоптер, обяви директорът на пожарната в Сливен комисар Владимир Демирев.

По думите му, през нощта не са извършвани активни действия.

"Снощи оставихме две огнища на изток и на запад като източното беше почти ликвидирано. Тази сутрин по време на обход видях, че не се вижда дим. Остава западното огнище", допълни комисар Демирев.

Пожарът е предизвикан от учебни стрелби на полигона, а опасността от случайни невзривени боеприпаси усложни работата на огнеборците.

Пламъците са обхванали растителност на площ вече от 4000 декара. Над 60 военни, 30 пожарникари и горски служители гасят пламъците вече трети ден.