22-годишен шофьор на лек автомобил "БМВ" пострада след сблъсък с трамвай на столичния бул. "Ситняково" в района на голям търговски център.

Кадри на смачканата кола бяха публикувани във Фейсбук групата "Катастрофи в София".

Сигналът за инцидента е подаден около 21.50 часа на тел. 112. От Центъра за спешна медицинска помощ са изпратили два екипа на мястото на катастрофата.

По първоначални данни водачът на лекия автомобил се е опитал да направи обратен завой пред трамвая, който е преминавал на зелен сигнал, предаде Нова телевизия. Младият мъж е транспортиран в УМБАЛ "Света Анна" с множество травми, но без опасност за живота. Ватманката на трамвая, който се е движил по линия №20, е прегледана на място, като е отказала да бъде хоспитализирана.

Това е третият сблъсък между лек автомобил и трамвай за последните три вечери в столицата. Във вторник около 19 часа шофьор на луксозен джип "Мерцедес" се удари челно в трамвай на столичния бул. "Черни връх" в района на голям търговски център в кв. "Хладилника". Снощи по същото време водач на джип БМВ пък се удари в трамвай №4 на кръстовището между булевардите "Мария-Луиза" и бул. "Тодор Александров".