Горящ тир затвори движението по автомагистрала "Тракия" в района на Пазарджик. 

Тежкотоварният автомобил се е запалил в движение на 70-ия километър на магистралата в посока София около 16:15 ч. Водачът е отбил в аварийна лента и сам е подал сигнал за инцидента.

На място са отишли екипи на Пътна полиция, които са решили да затворят движението, заради силните пламъци. Няма пострадали.

Движението временно се отклонява през Пазарджик и Белово. Причините за инцидента все още не са ясни.

Само преди дни, на 25 март, ТИР отново се запали на същата магистрала. Той обаче не пламна в движение, а след като се е ударил в мантинелата, съобщиха тогава местни медии. Това наложи да бъде ограничено движението при 208 км в посока София и бе пренасочено през Стара Загора и Чирпан. 

През 2019 г. също имаше инцидент със запалил се в движение ТИР. Превозващият гуми тежкотоварен автомобил се запали в района на 156-ти километър на магистрала "Тракия". И тогава, за щастие, нямаше пострадали хора. Движението в района на Пловдив обаче беше затруднено. 

През последното денонощие у нас при катастрофи в страната са загинали двама души, а 36 са били ранени. Тежките пътни произшествия са 24, съобщиха по-рано от МВР. 

В София са станали 34 леки и седем тежки катастрофи, при които е загинал един човек, а друг е бил ранен.

От началото на месец март при 457 тежки пътнотранспортни произшествия са загинали 29 души и са ранени 587. От началото на 2024 г. 86 души са загинали и 1749 са ранени при 1406 тежки катастрофи. В сравнение с данните за същия период на миналата година се отчитат 21 жертви на пътя по-малко.