ТИР и циментовоз се удариха челно. Пътният инцидент е станал минути преди 15 часа на стария път, в участъка под виадуктите на Витиня, посока София. Циментовозът е с българска регистрация, а тирът е турски.

По първоначални данни, при челния удар между двете превозни средства, е пострадал шофьорът на циментовоза, който е откаран в болница, без опасност за живота. Той е приет в УМБАЛ "Св. Анна" в София. Хоспитализиран е в реанимацията с фрактури на двата крака и фрактура на ръка, съобщиха от здравното заведение.

Движението в участъка се осъществява в една лента. Пътни полицаи регулират движението в двете посоки.

Катастрофа затруднява движението по пътя Велико Търново - село Самоводене, в посока Русе, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР в областния град.

Произшествието е в района на разклона за Пребраженския манастир. По първоначална информация са се ударили два леки автомобила - Мерцедес с румънска регистрация и Фолксваген с великотърновска регистрация.

Пострадал е водачът на румънския автомобил. Откаран е за преглед във великотърновската болница със съмнение за фрактура на пръста. Преминаването на автомобили през мястото на инцидента се осъществява в едната лента. Екипи на "Пътна полиция" го регулират.

Часове бе блокирана и магистрала "Тракия", заради преобърната цистерна с олио.