Тежка верижна катастрофа между 9 автомобила е станала на столичния бул. "Иван Гешов", съобщиха за Дир.бг очевидци на инцидента.

Сигналът е подаден на тел. 112 около 19.35 часа. Колите са се ударили в тунела на бул. "Иван Ев. Гешов" след кръстовището с ул. "Георги Софийски" в посока бул. "България". Изпратени са три линейки, коли на пожарната и полицията.

От Спешна помощ съобщиха, че са пострадали шестима думи, като тричленно семейство е транспортирано в "Пирогов", а на другите трима е оказана помощ на място.

"Пострадалите майка, баща и дете вече са хоспитализирани в "Пирогов". Детето е на 12 години с контузия на гръден кош и в коремната област. Бащата е на 45 години с контузия на глава, нос и гръден кош. Майката е на 45 години с контузия на глава, гръден кош, с мозъчно сътресение, губила е за малко съзнание. Тя е най-тежко пострадалата от останалите", обясни говорителят на Спешна помощ Катя Сунгарска. 

По непотвърдена информация на "Фокус" катастрофата е предизвикана от шофьор на джип, употребил алкохол, който е отказал проба с дрегер и е отведен от полицаи в лечебно заведение за взимане на кръвна проба.

Причините за верижната катастрофа не са ясни

Снимка: Bulphoto

Тричленно семейство е откарано в "Пирогов"

Снимка: Bulphoto

Снимка: Bulphoto