Тежка катастрофа между два тежкотоварни камиона е станала към 4.35 часа тази сутрин. В ОДМВР-София е постъпил сигнал за пътния инцидент в района на старата Витиня на пътя София-Ботевград.

На място е установено, че са катастрофирали два тежкотоварни автомобила. Водачът на единия тир е загинал. Другият не е пострадал.

Към момента изцяло е спряно движението в участъка от Витинска река до местността Чуклето и в двете посоки за извършването на оглед.

Екипи на Пътна полиция регулират трафика и спират камионите на изхода на София. Тежкотоварният трафик към София е отклоняван в района на Ребърково по пътя през Искърското дефиле Мездра-Своге-София.

Малко след 9 часа пък е получен сигнал за друг инцидент между два камиона и един лек автомобил, допълниха от МВР. Катастрофата е станала на пътя между София и Самоков.

Един човек е пострадал. Пътуването в момента става по обходен маршрут през местността Ярема и с.Бистрица.

Шофьор загина тази сутрин и в Плевенско, след като управляваният от него лек автомобил се е ударил в трактор. Инцидентът е станал на пътя между селата Българене и Стежерово, съобщават от Областната дирекция на МВР (ОД на МВР) в Плевен.

Сигнал в полицията е постъпил в 07:13 часа. Установено е, че водачът на лекия автомобил е настигнал трактор с влекач и се е блъснал в него. Тежката машина е управлявана от 45-годишен. На място загива 61-годишният шофьор на лекия автомобил. 

 

През изминалото денонощие двама души са загинали, а 19 са ранени при 19 тежки пътнотранспортни произшествия в страната, съобщават от МВР. От началото на септември на територията на страната са станали 512 тежки катастрофи, жертвите от които са 34, а пострадалите - 652-ма.