Тежка катастрофа затвори пътя Бургас-Поморие. Ранени са четири жени. По първоначалната информация пострадалите са от Русия и Украйна. Те са транспортирани в УМБАЛ-Бургас с различни наранявания. Все още няма информация какво точно е състоянието им.

Пътният инцидент е станал в района до гробищата на Поморие, съобщиха от полицията. Колата, с която са се движели чужденките в посока към Бургас, се е блъснала челно в автомобил, пътуващ към Поморие.

Според "Флагман" именно шофьорката - рускиня, е причинила тежката катастрофа. Пътният инцидент е между бургаски джип BMW , такси и Дачия с варненска регистрация. Дачията била управлявана от рускинята, която взела колата от рент а кар фирма. Според шофьора на джипа, той се е движел с 40 км/ч в посока Поморие. В един момент "Дачия" - та навлиза в насрещното платно първо се удря в таксито, а след това и в джипа.

Изскочи от насрещната лента, връхлетя срещу мен и джипа, разказа таксиметровият шофьор, който е ударен от рускинята с Дачията.

"И в двете ленти имаше колона, всички карахме под 40 км/ч. Аз идвах с клиент от Бургас в посока Поморие. Изведнъж видях как от насрещната лента варненската Дачия рязко се отделя от колоната и с мръсна газ се насочва към мен. Беше за части от секундата. Имам над 30 години стаж като шофьор и усетих, че става нещо нередно. Успях да се дръпна вдясно, така Дачията счупи само огледалото ми и обра лявата страна на автомобила ми. Веднага след това със същата скорост - около 70-80 км/ч тази кола се заби почти челно в движещия се зад мен джип BMW. Шофьорът му нямаше никакъв шанс да реагира. Произведеният в Румъния евтин автомобил буквално се заби от лявата страна след завъртането му в БМВ-то. Жената е в тежко състояние, моят клиент се изплаши много, на него също му се оказва бърза помощ.", разказа таксиметровият водач.

За да бъде разрязан автомобилът и да бъде извадена най-пострадалата жена от него се е наложило отцепване на пътния трафик, който беше прехвърлен през детелината за с. Каменар за хората, които пътуват от Бургас в посока к.к. Слънчев бряг. На детелината за Сарафово бяха разположени патрули, които пренасочваха движението от Бургас към к.к. Слънчев бряг.