Пожар избухна в студентско общежитие в Бургас тази нощ, съобщи БНТ. Студентка включила електрически уред, за да се стопли.

Огънят е тръгнал от стая на 11-ия етаж. Три противопожарни екипа се бориха с пламъците. За щастие при инцидента няма пострадали.

Малко преди 23:00 часа снощи се е включила противопожарната аларма на блок 3 от студентските общежития на университета "Проф. д-р Асен Златаров". Последвала незабавна евакуация.

"Ние сме от горния етаж и димеше. Крещяха по етажа и започнахме да тропаме по вратите на хората, аз съм отговорник за долните етажи и съответно трябваше да поема някаква отговорност", заяви Алекса, студент.

Три екипа на пожарната се отзоваха на мястото, за да гасят пламъците. Причината за огъня се оказа студентка, която включила електрически уред, за да се стопли.

"Излязла е извън стаята, в съседна стая при познат състудент и изведнъж са ѝ почукали и са я повикали, че гори нейната стая. Опитали се да гасят с пожарогасители, но вече пожарът се е развил и не са успели. Тъй като всички прозорци са без дръжки, се наложи да счупим няколко прозореца, за да отдимим стълбището", допълни комисар Николай Николаев, директор на РДПБЗН-Бургас.

Студентката и още едно момче бяха прегледани от екип на Спешна помощ. "Моля ви, оставете ме, в момента не ми е изобщо до това", заяви тя.

"Момичето се чувства притеснено, след като е видяло пожара", каза още д-р Христо Нинов, ЦСМП-Бургас.

Освен стаята, откъдето е тръгнал пожарът, огънят е засегнал и съседното помещение. Студенти се оплакаха, че в университета липсва аварийно стълбище за подобни ситуации, за което няколко пъти са сигнализирали ръководството.