57-годишният овчар от хасковското село Сърница Бейсим Салиф, който преди повече от 2 години вдигна на крак стотици полицаи, се е самоубил. Мъжът е скочил от деветия етаж на пловдивска болница, където е придружавал свой болен близък, съобщи Haskovo.net

На 29 ноември 2021 г. след дългогодишен спор със съседа си Мюмюн Мюмюн, Салиф първо стреля с въздушна пушка срещу опонента си, рани с нож жена му в ръката и избяга в гората. Издирван от полиция и жандармерия, мъжът стигна до чернооченското село Душка, където също отправи заплахи за убийство.

При мащабна полицейска операция по дирите му бяха изпратени над 200 служители на МВР. На следващия ден в землището на село Душка, община Черноочене, беглецът заплашил с пушка и животновъда Ердинч Аптиш с думите "ще те убия", "дай ми пушката, ще те убия", "стой ще те застрелям, дай ми пушката", след като краварят вече бил успял да му отнеме в схватка оръжието. 

По-късно срещу него бяха повдигнати 3 обвинения - за опит за убийство, закана за убийство и за незаконно държане на огнестрелно оръжие, и му бяха наложени две наказания.

Районният съд в Кърджали му наложи условна присъда от 2 години с изпитателен срок от 4 години за закана с убийство и незаконно държане на боеприпаси. От Районния съд в Хасково Бейсим Салиф получи втора условна присъда - 2 години и 6 месеца с изпитателен срок за закана с убийство. Обвинението за опит за убийство бе свалено.

Сигнал за самоубийството се е подаден на спешния телефон 112 на 7 март около 23:30 часа от болница в Пловдив. Дежурният лекар в лечебното заведение съобщили, че мъж е скочил от терасата на 9-ия етаж. На място е бил изпратен полицейски екип, който само е констатирал смъртта на 57-годишния Салиф.

Трупът е откаран за аутопсия в Съдебна медицина. Не са известни причините, накарали мъжа да посегне на живота си.