Шофьорът на колата, блъснала патрулка на Симеоновско шосе, е известният състезател по смесени бойни изкуства Станислав Недков-Стъки, съобщи Нова.

Проверката показала, че той не е употребил алкохол. В кръвта му не били открити упойващи вещества.

"Един неприятен инцидент, който би могъл да се случи на абсолютно всеки, и за съжаление, никой не е застрахован. Слава Богу всички са живи и здрави, за което благодаря на Господ", заяви Станислав Недков-Стъки.

Стъки помислил, че полицейската кола се движи, тъй като била с включен буркан.

По българските закони виновен е този, който удря отзад. Карайки по бул. "Симеоновско шосе", качвайки се на Околовръстен път в началото на Околвръстния път беше спряла патрулна кола с включени светлини, буркан, но без аварийни светлини, което мен ме заблуди, че тази кола се движи. Това се случва в началото на Околовръстния път и не можах да преценя дистанцията", обясни Станислав Недков-Стъки.

Полицейският автомобил в момента се намира на паркинга в КАТ. Въпреки сериозните щети по него състоянието на полицаите не е тежко. Единият от тях остава под наблюдение в болница след комоцио, съобщиха от МВР. Другият полицай е освободен за домашно лечение.