Жена на 47 г. от Шумен е спасена, след като се подхлъзнала и паднала в силно пресечена местност в природния парк "Шуменско плато" в събота, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Спасителната операция, близо до скалния венец над Дивдядовските скали, е осъществена от инспектори от сектора "Специални тактически действия" и колегите им от шуменската пожарна - инспектор Иван Табаков, мл. експерт Румен Ненов и мл. инспектор Валентин Василев.

Снимкяа: ОД на МВР-Шумен

На 6 април, минути след 19:00 ч., в дежурната част на Областната дирекция на МВР е приет сигнал за жена, която паднала до пътека, в непосредствена близост до пропаст над скалите над шуменския квартал "Дивдядово". Минути по-късно спасителните екипи се срещат в района на инцидента, разделят си района и го обхождат, следвайки получените джипиес координати. Проведен е допълнителен разговор, в който спецполицаите установили точното местонахождение на пострадалата. Установили, че тя е в безпомощно състояние, захваната за храст, на метри от пропастта. Осигурен с екипировка и чрез алпийски способ, инспектор Николай Спасов се спуснал до жената. С допълнителна подвесна система, помощ и координация от пожарникарите, жената е спасена.

"Въпреки силния шок, в който била 47-годишната жена, тя успяла да благодари на спасителите си за успешния край на операцията", отбелязва говорителят на Областната дирекция на МВР Ася Йорданова пред БТА.

Снимка: ОД на МВР-Шумен

По-рано днес тя каза, че на 5 април спасителен екип е свалил две непълнолетни момичета, качили се на товарен кран в района на железопътната гара в Шумен, за да си направят селфи.