Две момичета, качили се на строителен кран в Шумен, за да си направят селфи, вдигнаха накрак екипи на полицията и пожарната. 

Случаят е от петък, когато две непълнолетни девойки се качили на кран, намиращ се на улица "Станционна" в района на железопътната гара в града, за да си направят селфи. Сигналът бил подаден на тел. 112 малко след 15 часа на 5 април. Към адреса незабавно били насочени спасителен и полицейски екипи, съобщи говорителят на полицията в Шумен Ася Йорданова. 

Пристигналите на мястото пожарникари и полицаи веднага са свалили от крана двете момичета. Пред тях децата казали, че са се качили, за да си направят снимки с телефоните.

Говорителят на полицията припомни, че служители на Областната дирекция на МВР в Шумен и преди са реагирали на подобни сигнали. От полицията отправят пореден апел за отговорно поведение на подрастващите.

"Не излагайте своя и живота на вашите приятели на опасност заради предизвикателство, селфи или в търсене на нестандартно място за "отбелязване" в социалните мрежи. Няма нищо по-важно от живота и здравето ви", призоваха от областната дирекция на полицията.