18-годишното момче, което пострада тежко при катастрофата, предизвикана на пловдивски булевард от негов връстник с книжка от 15 дни, е изпаднало в мозъчна смърт, съобщиха от пресцентъра на Университетската болница "Свети Георги" в града под тепетата.

Инцидентът стана вчера около полунощ на кръстовището на бул. "Цар Борис Освободител" и ул. "Граф Игнатиев". Сблъсъкът бе между два леки автомобила "Мерцедес", в които пътували само младежи. Катастрофата бе предизвикана от 18-годишния шофьор на едната кола, който е с взел свидетелство за правоуправление едва преди 15 дни, след като не спрял на знак "Стоп". Той бе оставен за наблюдение в Клиниката по неврохирургия на пловдивската болница "Свети Георги" с фрактура на черепа. 

Спътникът му обаче, който е на същата възраст, бе транспортиран в критично състояние с мозъчен отток в Клиниката по анестезиология и интензивно лечение на УМБАЛ "Свети Георги". Въпреки усилията на лекарите момчето е с установена мозъчна смърт. 

Медицинска помощ бе оказана и на 17-годишно момиче и 22-годишен младеж, пътували във втория автомобил, управляван от 23-годишен шофьор. От болница "Свети Георги" съобщиха, че момичето е докарано с контузия на носа, но е отказало хоспитализация.

Пробите за употреба на алкохол и наркотици на двамата шофьори бяха отрицателни.

По случая се води досъдебно производство.